KTM 790 Duke Forum banner

Wyciek oleju

17K views 30 replies 14 participants last post by  shmod  
#1 ·
Czy ktoś wie, co może powodować tego rodzaju wyciek oleju?
Image
Image

#7 ·
Cześć, ja też, jestem przekonany, że prawie każdy, kto posiada Duke 790, 890 miał ten problem. Kiedy zdemontowałem pokrywę zaworów w moim motocyklu, byłem zaskoczony, jak mała ilość i nie na całej powierzchni księżyca została użyta przez monterów KTM...bardzo SMUTNE, takie trywialne ćwiczenie :( Naprawione przez nową uszczelkę (ale uszczelka nie jest wadliwa) i to bardzo ważne...więcej uszczelniacza, już więcej wycieków :)

#9 ·
Jesteś więc szczęściarzem, znam osobiście wiele osób i tutaj na forum, które mają ten sam problem... Może konfiguracja fabryki montażu technologii KTM została ulepszona po czterech latach :) DOBRZE :) I kolejne pytanie do ciebie... czy masz jakieś problemy z wyciekiem płynu chłodzącego? Dzięki za odpowiedź.

#10 ·
Tak, mój '21 890 zaczął przeciekać pod koniec zeszłego lata w tym samym miejscu. Wydaje się być gorzej w cieplejsze dni lub jeśli muszę stać w korku. Szybkie przejazdy bocznymi drogami i/lub chłodniejsze temperatury są zwykle w porządku. Trochę denerwujące w nowym motocyklu, ale jeśli masz gwarancję, to jest objęte, jestem prawie pewien.

#13 ·
Tak, mam ten wyciek już od jakiegoś czasu. Niecałe 10 tys. km. Nie jestem pewien, czy chcę, żeby mój dealer to wymienił i wciąż czekam na wymianę termostatu/obudowy. Rozważam wzięcie od nich uszczelki i zrobienie tego samemu, żeby móc jednocześnie sprawdzić luzy zaworowe i upewnić się, że uszczelka jest prawidłowo zamontowana.
Image

#31 ·
Czy ktoś z tym problemem próbował dokręcić śruby na górze? Mają gumowe uszczelki/podkładki, więc tak naprawdę nie można ich za bardzo dokręcić... Dałem im 1/4 obrotu, ponieważ mam do nich dostęp z boku.