KTM 790 Duke Forum banner

Dostępne opcje przedniej szyby

176K views 192 replies 74 participants last post by  wil780  
#1 ·
Zatem nowy 790 Duke nie jest wyposażony w szybę i jesteś wystawiony na wiatr podczas jazdy na długich odcinkach pustej drogi lub autostrady. To łatwo Cię zmęczy, a ergonomia kierowcy jest stosunkowo wyprostowana, więc Twój tułów dostaje pełny cios.
Czy są już jakieś opcje? Albo na które firmy z rynku wtórnego powinniśmy uważać?

#5 ·
Ekran

Puig pokazuje różne ekrany dla 790Duke, z New Generation Sport wymienionym jako "W trakcie opracowywania", co jest dość zachęcające.

Gear4Motorcycles wymienia dwa - mały ekran i ekran turystyczny (który również wygląda na dość mały, ale prawdopodobnie pomaga usunąć część efektu tunelu aerodynamicznego powyżej 70/80)

Czy ktoś widział jakiś znak, że Givi wyprodukuje już swoje szyny do sakw dla tego modelu?

Pozdrawiam

#10 ·
Zatem nowy 790 Duke nie jest wyposażony w szybę i jesteś narażony na wiatr podczas jazdy na długich odcinkach pustej drogi lub autostrady. To łatwo Cię zmęczy, a ergonomia kierowcy jest stosunkowo wyprostowana, więc Twój tułów dostaje pełny cios.

Czy są już jakieś opcje? Albo na które firmy z rynku wtórnego powinniśmy uważać?
Oto dwie opcje KTM PowerParts:

https://www.ktm.com/powerparts/wind...arts/windshield/windshield-17ccf807/?year=2018&segment=Naked+Bike&model=F9603R5
https://www.ktm.com/powerparts/windshield/fly-screen/?year=2018&segment=Naked+Bike&model=F9603R5

Nie jestem pewien ich dostępności.

#15 ·
Opcje ekranu OEM.

Witajcie, wszystkim, przyglądałem się również opcjom ekranu.
Jeśli spojrzysz na oficjalną stronę KTM dla 790 i przejdziesz do sekcji "Ergonomia i komfort"
i przejdziesz do 2 opcji ekranu, możesz pobrać instrukcje montażu, które dają kilka zdjęć, które dają pojęcie o tym, jak ekrany wyglądają na motocyklu.
Mam nadzieję, że to pomoże.
Bezpiecznej jazdy.:smile:

#17 ·
Barracuda

Cieszę się, że szyba przednia KTM Powerparts nie była dostępna (mój pierwszy wybór, ponieważ tańsza) i musiałem zamówić Barracudę (najładniejsza szyba przednia na rynku w tej chwili moim zdaniem). https://www.barracudamoto-usa.com/barracuda-kit-ktm-duke-790-2018
Pierwsze dwa zdjęcia przedstawiają szybę przednią Barracuda w 790 Duke, dwa zdjęcia poniżej pokazują - niezbyt ładnie wyglądającą - oryginalną szybę przednią KTM.

#18 ·
Mam przezroczystą szybę Puig - nathanwt96 mówi, że jest okropna, piękno jest w oku patrzącego - dla mnie jest w porządku estetycznie i dobrze chroni przed wiatrem. Nic nie zmieni 790 w RT (na szczęście). Poniżej znajduje się zdjęcie.

JEDNAKŻE całkowicie rozumiem, skąd pochodzi 'Jeffolk', a szyba Barracuda wygląda całkiem dobrze. Czy ktoś wie, jak to działa??

Moim skromnym zdaniem, jeśli zadajesz sobie trud i ponosisz koszty montażu szyby, to z jakiegoś powodu, a dla mnie tym powodem jest pomoc w tych odcinkach, gdzie jesteś zmuszony jechać z rozsądną prędkością i stałą prędkością - tj. autostrady/drogi ekspresowe, które czasami są bardzo wygodne, aby uniknąć zabudowanych obszarów i które prowadzą nas do krętych odcinków.

:kiss:

Attachments

#19 ·
Mam przezroczystą szybę Puig - nathanwt96 mówi, że jest okropna, piękno jest w oku patrzącego - dla mnie jest w porządku estetycznie i dobrze chroni przed wiatrem. Nic nie zmieni 790 w RT (na szczęście). Poniżej zdjęcie.

JEDNAK w pełni rozumiem, skąd pochodzi 'Jeffolk', a szyba Barracuda wygląda całkiem dobrze. Czy ktoś wie, jak to działa??

Moim skromnym zdaniem, jeśli zadajesz sobie trud i ponosisz koszty montażu szyby, to z jakiegoś powodu, a dla mnie tym powodem jest pomoc w tych odcinkach, gdzie jesteś zmuszony jechać z rozsądną prędkością i stałą prędkością - tj. autostrady/drogi ekspresowe, które czasami są bardzo wygodne, aby uniknąć zabudowanych obszarów i które prowadzą nas do krętych odcinków.

:kiss:
Myślę, że wszyscy możemy się zgodzić z tym, że "piękno jest w oku patrzącego". Zdjęcie pokazuje większą z dwóch szyb KTM.
Nadal zamierzam czekać na KTM, być może pożałuję tej decyzji.

#20 ·
Podoba mi się wygląd szyby Barracuda, ale żałuję, że nie jest dostępna w wersji przezroczystej lub lekko przyciemnionej, a nie mocno przyciemnionej, która wydaje się być jedyną opcją.
Zamówiłem szybę powerpart i zobaczę, jak wygląda, kiedy dostanę swój motocykl w przyszłym tygodniu, ale będę potrzebował szyby.
Lusterka Barracuda są moją następną rozważaną opcją, Włosi projektują tak ładne rzeczy.

#78 · (Edited)
Jeśli miałbym założyć szybę na moją 790, to byłaby to ta. Miałem kilka MRA z biegiem czasu, wszystkie były dobrze wykonane... Wątpię, żebym zamontował jakąkolwiek szybę, psują wygląd tego motocykla. Na prostej Taupo osiągnąłem 212 km/h, pestka, musiałem tylko schować się za motocyklem, inny facet osiągnął 225 km/h.

#26 ·
Chciałbym usłyszeć od osób, które mają zamontowane którąkolwiek z dostępnych szyb, w odniesieniu do podmuchów wiatru i trzymania owadów z dala od twojej skóry :)
Kolego, mogę potwierdzić, że szyba Puig w pewnym stopniu pomaga w walce z podmuchami wiatru. Mam lekkie przyciemnienie i całkiem mi się podoba wygląd. Miałem tylko prawdziwe problemy z konsekwentną nielegalną prędkością w Australii, a szyba zdejmuje trochę presji z ramion, które próbują się utrzymać przy 110 km/h i więcej. Dużą wygraną było zbieranie owadów. Szyba była pokryta owadami; wizjer był pokryty owadami, a kurtka była czysta, więc sprawdza się to bardzo dobrze.

#23 ·

Attachments

#24 ·
Cześć wszystkim, jak powiedzieli niektórzy członkowie, piękno jest w oku patrzącego, ale muszę przyznać, że większość tych ekranów z rynku wtórnego wygląda okropnie. Projekt większości z nich nie pasuje do oryginalnego projektu/wyglądu 790. Ekran PP wygląda całkiem dobrze na ograniczonych zdjęciach, które są dostępne, ale mam nadzieję, że wprowadzą przyciemnianą opcję, ponieważ osobiście nie podoba mi się wygląd przezroczystego ekranu. Wydaje się, że KTM trochę zwleka z ekranem i wygląda na to, że dla nas w Wielkiej Brytanii będzie to gdzieś w listopadzie:( Po prostu musimy się trzymać:) Bezpiecznej jazdy:)

#25 ·
Cześć wszystkim, jak powiedzieli niektórzy członkowie, piękno jest w oku patrzącego, ale muszę przyznać, że większość tych ekranów z rynku wtórnego wygląda okropnie. Projekt większości z nich nie pasuje do oryginalnego projektu / wyglądu 790. Ekran pp wygląda całkiem dobrze na ograniczonych zdjęciach, które są dostępne, ale mam nadzieję, że wprowadzą przyciemnianą opcję, ponieważ osobiście nie podoba mi się wygląd przezroczystego ekranu. Wydaje się, że KTM trochę zwleka z ekranem i wygląda na to, że dla nas w Wielkiej Brytanii będzie to gdzieś w listopadzie:( Po prostu musimy się trzymać:) Bezpiecznej jazdy:)
Tak, muszę powiedzieć, że KTM s... w tej kwestii. Jak można spędzić lata na opracowywaniu motocykla, uruchomić go z kilkoma świetnymi opcjami, a następnie oczekiwać, że ludzie będą czekać 6 miesięcy na te opcje. Chłopaki z rynku wtórnego zdołali wprowadzić produkt na rynek w ciągu kilku miesięcy............... Nie sądzę, żeby KTM mogło zorganizować pi.. u. w browarze. Możesz czekać miesiącami na części do sprawdzonych modeli i miesiącami na rozwiązanie problemów gwarancyjnych. Kupiłem 9 motocykli KTM w ciągu ostatnich 2 lat i mówię z dużym doświadczeniem. p.s. Nadal kocham moje motocykle i kocham markę KTM, ale klienci KTM zasługują na coś lepszego.

#28 ·
lots of aftermarket screens are now available
Ekranów KTM PP powinno być dostępnych za tydzień lub dwa
Cześć wszystkim, wciąż rozglądam się za ekranami, a Ermax właśnie wypuścił nowy ekran, który na zdjęciach wygląda całkiem nieźle. Wydaje się dobrze pasować i nie siedzi milami od osłony reflektora, jak wiele opcji z rynku wtórnego. Czy ktoś z was zamontował jeden z tych ekranów?
Powodzenia z ekranem PP anotheronetoday. Dobrze będzie zobaczyć, jak wygląda w rzeczywistości.
Bezpiecznej jazdy :smile: